Organisation

Alina Östling
Medordförande

Alina har doktorsexamen i statsvetenskap från European University Institute i Florens och en lång erfarenhet som forskare och expert som stöder akademiska, ideella (Open Government Partnership, Transparency International) och internationella organisationer (Europarådet, Europeiska kommissionen, OSSE / ODIHR, UNDP, UNICEF) inom områdena öppen förvaltning, öppna data och medborgardeltagande.

Mer om mig på: https://sites.google.com/view/alinaostling/home

E-mail: alina[at]okfn.se

Elenor Weijmar
Medordförande

Elenor driver plattformen Handlingar.se, en tjänst som hjälper medborgare, företag och föreningar att fråga om information från myndigheter i Sverige. Hon jobbar även som utbildare i teknik och coachar ungdomar i företagande och entreprenörskap.

E-mail: elenor[at]okfn.se

Antonio Greco
Styrelsemedlem

Antonio har en kandidatexamen i internationella och europeiska relationer från Linköpings universitet och har en examen i ekonomi och management från Bocconi University i Milano, Italien. Sedan 2016 arbetar han som projektledare och forskare vid Transparency International Lettland (Delna), och leder flera projekt relaterade till politisk integritet, öppna data, korruption och nordiskt samarbete. Som en del av ett projekt i samarbete med Open Knowledge Sweden har han författat forskningsrapporten ”Open Data and Political Integrity in the Nordic Region”. Han gick med i Open Knowledge Sverige 2019.

E-mail: antonio[at]okfn.se