Välkomna till journalister, utredare, och nyhetsintresserade. Här hittar du de senaste nyheterna om Open Knowledge Sverige och kanske lite inspiration för att bättre  använda öppna data i ditt eget journalistiska arbete.

Open Knowledge är en global rörelse för att öppna upp världens data och se till att det nyttjas och är användbart, stärka medborgarna med ny kunskap och insikter, samt möjliggöra rättvisa och hållbara samhällen. Open Knowledge katalyserar aktiviteter som främjar och bygger på fritt återanvändbara öppna data och öppet innehåll – inklusive offentlig information, offentligt finansierad forskning och kulturellt innehåll som är allmän egendom.

Resurser

Logotyper för Open Knowledge Sverige finns här på Github och fler logotyper från projekt tillgängliggörs i sinom tid. För internationella projekt se här på Github.

Mediaförfrågningar

För kommentarer och intervjuförfrågningar kontakta oss på, contact[at]okfn.se.

Om du är intresserad av att ha en representant från Open Knowledge hålla föredrag eller delta i ett evenemang, skicka epost till oss på contact[at]okfn.se.

Om du vill komma i kontakt om ett specifikt projekt, eller nätverkaktivitet, var vänlig hänvisa till dessa sidor för detaljer.

Följ Open Knowledge Sverige

Blogg

Twitter

Facebook

LinkedIn (Internationellt)

Flickr (Internationellt)

You Tube (Internationellt)

Vimeo (Internationellt)

Mer nyheter och evenemang

Håll dig uppdaterad med de senaste internationella nyheterna genom våra bloggar, pressmeddelanden, nyhetsbrev, mediebevakning och evenemang.

  • Internationella Bloggar Läs internationella bloggar från våra skribenter inklusive team, projektpartners och gästskribenter.

Datajournalistikhandboken

Datajournalistikhandboken är en fri, öppet licensierad refernsbok för journalister om hur man använder data för att förbättra nyheterna. Den är också tillgänglig franska och spanska. European Journalism Centre samordnar översättningar i kinesiska, arabiska och portugisiska med lokala partners.