Denna onsdag, den 24:e augusti, hålls en FrågaStaten-workshop om allmänna handlingar, Offentlighetsprincipen och dylikt i Umeå Hackerspace.

Projektledaren av FrågaStaten-projektet kommer vägleda, tipsa och låta deltagare prova på att skicka förfrågningar om allmän information som bör efterfrågas från Sveriges myndigheter under offentlighetsprincipen. Syftet med förfrågningarna bestämmer deltagarna själva, det kan exempelvis vara att granska, lära, studera eller förbättra. Det viktiga är att fokus ska vara på frågor som kan ha högt allmänintresse och därmed bör offentliggöras.

Workshopen håller på mellan 19.00-22.00 och kommer vara en lugn workshop. Deltagare rekommenderas att ha med en dator eller mobil.

Välkommen till Fabriksgatan 8b kv i Umeå! Antingen specifikt till detta eller häng bara och meka i Umeå hackerspace!