OpenSpending Logo

OKFN Sverige är stolta över att bjuda in dig till ett seminarium om OpenSpending (Öppna Utgifter)! Vi är glada att tillkännage stöd från det globala OKFN-gruppens Tryggvi Björgvinsson. Tryggvi är Technical Lead för OpenSpending vid OKFN-centret och kommer göra en presentation om projektet och ämnet. Seminariet kommer modereras utav Adrian Källgren, projektledare av OpenSpending för OKFN Sverige.

Offentliga budgetar, utgifter, redovisningar och revisioner är ofta inte de mest intressanta eller fångande ämnena. Ändock, detta ändrar inte faktum att vår regering spenderar pengar i vårat namn. Pengar är spenderade olika “saker” och vi behöver veta vad dessa “saker” är. Medborgare borde förstå var deras pengar går, om de hoppas att någonsin hålla regeringar ansvariga och hålla ha något hopp I att fostra positiva förändringar i deras lokala samhällen, komplexa länder och I den sammanvävda världen.

OpenSpending är ett samhällsprojekt från OKFN som siktar mot att hjälpa medborgare och samhällen förstå var deras pengar blir spenderade och därmed ge dem en chans av förbättrat inflytande på dessa utgifter. Hur detta görs är genom att bygga och använda open source-verktyg och dataset för att samla och analysera de finansiella transaktionerna förvaltade av regeringar runtom i världen som öppnas för allmänhetens granskning.

Den ovannämnda Tryggvi Björgvinsson, tjänstgörande som Technical Lead av OKFNs OpenSpending och Adrian Källgren, Projektledare av OpenSpending vid OKFN Sverige kommer presentera ursprungen av initiativet, hur det fungerar, men framförallt – hur du kan hjälpa till.

OKFN Sverige och INDEK-KTH välkomnar alla intresserade personer till detta evenemang.

OSA: Var god notera att vi har begränsat med platser. Var vänlig anmäl dig här (https://www.eventbrite.com/e/open-governments-open-spending-financial-transactions-of-governments-tickets-10738819097).
Datum & Tid: Fredag, 14/3, 2014 från 10:00 till 11:30
Plats: Stockholm, Sverige | Albert Danielsson Seminarierum 643 Sing Sing Byggnaden – Industriell ekonomi och organisation KTH

Kontakta: Serdar Temiz

E-post: serdar[at]okfn.se
Twitter: @okfse