International, Open Data Day, STHLM, Stockholm

 

Hur kan Offentlighetsprincipen utformas digitalt för insyn i offentlig sektor, fungera effektivare, smartare och skydda medborgares integritet i vårt digitala samhälle?

Genom korta presentationer, workshops och deltagarbaserade samtal kring digitalisering av Offentlighetsprincipen och öppna data kan du få lära dig mer och dela tankar, kunskap och åsikter kring hur Sverige kan bli bäst på att nyttja offentlig information och data! Alla typer av bakgrunder och färdigheter är välkomna att delta!

Var med under en varierad, interaktiv och rolig eftermiddag! Kom och lär dig hur du kan ta hjälp av Offentlighetsprincipen, öppna data och information för att skapa demokratisk insyn i offentlig sektor i Sverige!

Vad du som deltagare behöver veta:

Ta med:

– Dina färdigheter samt vilja att delta, lära, skapa och förbättra demokratisk insyn i Sverige genom Offentlighetsprincipen och Öppna Data!
– En mobil eller bärbar dator med internetuppkoppling (vi bekräftar om wi-fi finns till anmälda deltagare i samband med besked om lokal)

Förtäring: Vi bjuder på dryck och tilltugg.
Plats: Wikimedia Sverige, Hantverkargatan 21, Stockholm
Tid: 13.30-17.00
Datum: Lördag 5/3
Obs: Begränsat antal platser till 25 personer
OSA: Senast torsdag 3/3

Programmet kommer presenteras här löpande, inledning startar 13.30.

Anmälan: Sker ändra genom ett e-postmeddelande till mattias[at]okfn.se (e-postkryptering möjlig via PGP-nyckel)

Eller via https://open-data-day-stockholm-2016.confetti.events/

Vänligen ange i anmälan om eventuella allergier!

FrittOrd250Open Knowledge Sverige står tillsammans med fler aktörer bakom initiativet Fritt Ord 250 för att uppmärksamma 250-årsjubiléet av Tryckfrihetsförordningen och Offentlighetsprincipen 1766-2016.