Välkommen att anmäla dig!

Hack4Heritage är ett kreativt event och hack där fokus ligger på öppna kulturarvsdata och andra öppna kulturarvsresurser. Under fredagkvällen och hela helgen den 14-16 oktober blir Stockholms stadsarkiv i centrala Stockholm en mötesplats där kulturarvet får nytt liv i form av nya kopplingar, lösningar eller kreationer.

Vem kan delta och vad gör man under Hack4Heritage?

Under dagarna arbetar vi mycket med den kreativa processen och utifrån tre teman: kod, kreation och koncept. Alla som är intresserade av digitalt kulturarv är välkomna – Du kan till exempel vara programmerare, utvecklare, designer, akademiker, student, professionell från kulturarvssektorn, slöjdare som vill utforska hur något digitalt kan översättas till något materiellt och vice versa!

Vad är Hack4Heritage?

Hack4Heritage är ett av fyra nationella event och hack (ett finskt, ett danskt, ett svenskt och ett norskt) som hålls under 2016 genom ett nordiskt samarbete kring öppna kulturarvsdata, med stöd av Nordic Innovation. Digitalt kulturarvsinnehåll från andra nordiska länder kommer därför att kopplas till eventet, och ett särskilt pris där vinnarna bland annat får åka till Europas ledande start-up event SLUSH kommer att delas ut i regi av Nordic Innovation.

Läs mer och anmäl dig på www.hack4heritage.se. Att delta är kostnadsfritt!

Eventet anordnas av Digisam i samarbete med Stockholms stadsarkiv.

Mer går att läsa på inbjudan här: Inbjudan till Hack4Heritage – Välkommen att skapa där kulturarvet möter kreativitet! 14-16 Okt vid Stockholms Stadsarkiv!