internetdagarna-text-branding

OKSE medarrangerar Integritetsspår vid Internetdagarna 2016 i partnerskap med bland andra ISOC-SE och SICS i två spår som tar upp viktiga frågor om integritet på Internet!

internetdagarna banner ind

Vad handlar detta om i detalj och vad gör vi där?

Kundtjänsten, marknadsföringsgruppen, IT-avdelningen och utvecklingsenheten, i princip vem som helst som arbetar med digitala verktyg. Alla använder eller behandlar i någon mån personuppgifter och andra data om individer. Det innebär också att integritetsfrågor måste vara centrala för väldigt många delar av företag och offentlig sektor. Vilka val gör eller kan du göra kring hur ni behandlar personuppgifter? Vilka val borde ni göra?

På Engaging Privacy under Internetdagarna vill vi att du som jobbar med personuppgifter på något sätt, och du som bryr dig om integritetsfrågorna, möts och diskuterar hur olika verksamheter kan arbeta bättre med integritet och data. Vi vill att du ska ta med dina frågor och funderingar, och under en intensiv dag kan du komma på experiment och försök som du direkt kan ta med dig till jobbet för att testa. Vi ordnar en integritetsverkstad. Inte bara snack.

OKSEs närvaro och programmet för Integritetsspåren på Internetdagarna 2016
21 november deltar vi genom Serdar Temiz som talar utifrån sin forskning kring integritetsarbete inom näringslivet och Mattias Axell faciliterar workshop för bättre integritetsarbete inom näringslivet.
https://internetdagarna.se/program/engaging-privacy-naringslivet/
22 november deltar vi genom att Mattias Axell faciliterar workshopen för bättre integritetsarbete inom Offentlig sektor.
https://internetdagarna.se/program/engaging-privacy-offentlig-sektor/

Medarrangörer på Internetdagarna är också initiativet Engaging Privacy. SICS Swedish ICT leder och administrerar initiativet. Medlemmar i initiativet Engaging Privacy är för närvarande IIS, Microsoft, Samsung, och TeliaSonera. Läs mer om detta på: https://www.engagingprivacy.se/

Det vore fantastiskt att med en stor uppslutning av deltagare under dagarna och speciellt i de planerade workshops som följer på talen för att lägga grund till djärvt och innovativt integritetsarbete!
I samband med detta vill vi självklart välkomna fler medlemmar till OKSE samt bygga medvetenhet kring data samt samarbeten för bättre integritetsmöjligheter i Sverige.
Anmäl er själva och sprid information vidare i era nätverk!

Medlemmar i Open Knowledge Sverige får 20% rabatt om man vill delta under Internetdagarna.

Hör av dig till mig separat på mattias[at]okfn[dot]se för mer information om att bli medlem och därmed ha förmånen att kunna ta del av rabattkoden!

Hoppas vi ses på Internetdagarna!